Det er en fantastisk mælkebog, som udkommer i dag, onsdag d. 19. maj.
Titlen er “Hvad er det du drikker?”. Det er en meget saglig bog, som er videnskabeligt velfunderet og samtidig så velskrevet, at man bliver helt opslugt når man læser i den. Der er rigtig mange detaljer med omkring hvad mælkens forskellige bestanddele gør ved din krop. De tre forfattere består af en overlæge, en biolog og en fagbogsforfatter. Se mere på forfatternes hjemmeside www.nomilk.dk
Sådan skriver forfatterne selv om deres bog:
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at denne bog er skrevet for at overbevise dig om, at det er en rigtig god ide, at så meget som overhovedet muligt, af den mad du spiser, er økologisk. Og skulle du allerede være overbevist, så vil vi hjælpe dig med argumenter overfor mindre faste i troen.
Bogen består derfor dels af en gennemgang af, hvordan moderne landbrug (kap. 2 og 3) og levnedsmiddelindustri (kap. 4) har denatureret og devalueret den mad, vi skal spise, dels en beskrivelse af på hvilke punkter den økologiske mad er bedre (kap. 8). Skulle du være i tvivl om, hvad økologi står for, kan du blive klogere ved at læse kapitel 7.
Måske synes du, at vi lyder som nogle gamle teknologiforskrækkede romantikere, der bare længes efter “de gode gamle dage”. Men se dig omkring! Hvor mange kender du, som har fået kræft? dårligt hjerte? er overvægtige? Eller læs kapitel 6. Det er i hvert fald ikke indlysende, at det moderne liv er godt for folkesundheden. Kapitel 5 giver måske en del af forklaringen.