Skolemælk

Inden du bestiller skolemælk til dit barn, bør du overveje, om det er risikoen værd. Indtagelse af mejeriprodukter er nemlig forbundet med en lang række børnesygdomme, som: astma, allergi, koncentrationsbesvær, adfærdsforstyrrelser, sukkersyge, bumser, søvnproblemer og øreproblemer. Se mere på siden Forskning med børn

skolemælk.dk kan man læse Mejeriforeningens propaganda om mælk, som formentlig er ulovlig. I bedste fald er oplysningerne stærkt vildledende. Eksempelvis står der:
“MYTEN ‘MÆLK FEDER’
Mange især lidt større piger er bange for, at mælk feder. Overvægt skyldes, at man spiser mere energi, end man brænder af. De magre mælketyper indeholder ganske lidt fedt og bidrager kun lidt til det totale energiindhold i maden.”
Det er ikke kun fedt, som er fedende i mælk. Der er også væksthormoner i fedtfattig mælk (IGF1, IGF2 og EGF), som virker stærkt fedende. Læs Børn bliver høje af mælk og Forsøg med 8-årige drenge

I Storkøbenhavn leverer Frederiksberg Mælkeforsyning mejeriprodukter til skolebørnene, og i Aarhus er det Din Skolebutik som hører under Aarhus Kommune, der leverer skolemælken.

Men tænk dig om før du bestiller……..

© Komælk.dk - 2024

Web