Personlige erfaringer

Som barn elskede jeg den rå mælk direkte fra nabogården. Jeg fik omkring en liter fed mælk om dagen. Det var dog også en tid med utallige halsbetændelser, øreproblemer, betændelse i bihulerne, som blev efterfulgt af penicillinkure. Det endte med, at jeg fik fjernet mandlerne som 16-årig. Mine egne tre børn, hvoraf den ældste er født i 1991, har kun fået mejeriprodukter i et meget begrænset omfang. De har til gengæld heller aldrig haft infektioner, der har krævet medicinsk behandling.

Da jeg startede akupunkturklinik i 1996, tillagde jeg ikke kosten den store betydning for helbredet. Denne opfattelse måtte jeg dog hurtigt revidere, da jeg blandt andet fandt ud af, at astmapatienter havde problemer med mejeriprodukterne. Mængden af mejeriprodukter hang tydeligt sammen med antallet af astmaanfald, samt infektioner og slim i luftvejene. Stort set alle voksne astmapatienter har en forkærlighed for ost (eller store mængder af andre mejeriprodukter), og det er en af hovedårsagerne til deres astma!

Mælk spiller en stor rolle i forhold til alle slags allergi. Det er som om, at al allergi kan blive tændt af mejeriprodukter, også selv om det er noget helt andet man er allergisk overfor. Jo mere mælk, jo mere allergi. Den tekniske forklaring er, at mælk indeholder “substans P”, som er en neurotransmitter, der forøger blodkarrenes gennemtrængelighed og stimulerer histaminsekretionen, hvorved der sker allergiske reaktioner. I mange tilfælde forsvinder allergien helt, når mælken fjernes fra kosten.

Når små børn får kolik, er det som regel pga. indtagelse af mejeriprodukter – enten hos moderen eller barnet.

Mange børn døjer meget med eksem og kløe forårsaget af mælk. Herunder nattekløe ved endetarmsåbningen.

Sammenhængen mellem vægt og mejeriprodukter er også tydelig. De meget overvægtige vil tabe sig mindst et kilo om måneden, blot ved at undgå mejeriprodukter. Fedtfattige mælkeprodukter kan også være et problem for vægten, da der jo er væksthormoner i al mælk.

Mange af mine patienter kommer med fordøjelsesproblemer. Jeg har erfaret, at alle mejeriprodukter kan give forstoppelse og luft i maven, men især osten er slem. Omvendt kan mælkeprodukter også være årsag til diarré.

Indtager man mejeriprodukter, bliver man ofte B-menneske – tung, træt og uoplagt om morgenen. Mange af de B-mennesker, som er kommet i min klinik, er blevet A-mennesker blot ved at droppe mælken.

Jeg håber, at denne hjemmeside kan være med til at fremme danskernes sundhed.

Akupunktør Gert Karlson, Grenaa – kan kontaktes på kontakt@komaelk.dk

© Komælk.dk - 2024

Web