Mælk kan give prostatakræft. Dette udsagn bekræftede Mejeriforeningens chefrådgiver Susan Rønholt Hansen for nylig.
Det skete i Grenaa 26. august 2009 under en debat, hvor Morten Mauritson fra Kernesund Familie også deltog. SRH bekræftede, at en rapport udarbejdet af Lars Ovesen har vist, at mælk kan være årsag til prostatakræft. Rapporten er endda betalt af Mejeriforeningen.
Det er egentlig flot, at Mejeriforeningen tager ansvar og åbent bekender, at mælkeprodukter kan være sundhedsskadelige. Det modsatte vil også være utroværdigt, da beviserne er for massive.
Kalken, men især væksthormonet IGF-1 i mejeriprodukter, giver problemer. Allerede i 1990 rapporterede forskere på Stanford University, at IGF-1 fremmer væksten af prostataceller (1). I 1995 påviste forskere ved National Institutes of Health, at IGF-1 spiller en central rolle i udviklingen af kræft i prostata (2).
I 1998 viste en rapport fra forskere på Harvard Medical School hvor stor forbindelsen mellem IGF-1 i blodet og risikoen for prostatakræft var. Man fandt ud af, at de mænd over 60 år, som havde de højeste niveauer af IGF-1, havde 800 pct. større sandsynlighed for at udvikle prostatakræft end mænd med et lavt niveau (3).
Måske det er på tide, at mælken mærkes med advarende tekster ligesom cigaretterne.