Mejeriforeningen bekræfter kræftrisiko

Intet billede

Udgivet den 1. september 2009 15:40

Forfatter: Gert Karlson

Kategori: Nyheder

Kommentarer: 7

Mælk kan give prostatakræft. Dette udsagn bekræftede Mejeriforeningens chefrådgiver Susan Rønholt Hansen for nylig.

Det skete i Grenaa 26. august 2009 under en debat, hvor Morten Mauritson fra Kernesund Familie også deltog. SRH bekræftede, at en rapport udarbejdet af Lars Ovesen har vist, at mælk kan være årsag til prostatakræft. Rapporten er endda betalt af Mejeriforeningen.

Det er egentlig flot, at Mejeriforeningen tager ansvar og åbent bekender, at mælkeprodukter kan være sundhedsskadelige. Det modsatte vil også være utroværdigt, da beviserne er for massive.

Kalken, men især væksthormonet IGF-1 i mejeriprodukter, giver problemer. Allerede i 1990 rapporterede forskere på Stanford University, at IGF-1 fremmer væksten af prostataceller (1).  I 1995 påviste forskere ved National Institutes of Health, at IGF-1 spiller en central rolle i udviklingen af kræft i prostata (2).

I 1998 viste en rapport fra forskere på Harvard Medical School hvor stor forbindelsen mellem IGF-1 i blodet og risikoen for prostatakræft var. Man fandt ud af, at de mænd over 60 år, som havde de højeste niveauer af IGF-1, havde 800 pct. større sandsynlighed for at udvikle prostatakræft end mænd med et lavt niveau (3).

Måske det er på tide, at mælken mærkes med advarende tekster ligesom cigaretterne.

 Referencer

1) Cohen, Pinchas, et al. Insulin-like growth factors (IGFs), IGF receptors,

and IGF-binding proteins in primary cultures of prostate epithelial cells.

Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, Vol. 73, No. 2, 1991, pp.

401-07

2) LeRoith, Derek, et al. The role of the insulin-like growth factor-I

receptor in cancer. Annals New York Academy of Sciences, Vol. 766, September

7, 1995, pp. 402-08

3) Chan, June M., et al. Plasma insulin-like growth factor I and prostate

cancer risk: a prospective study. Science, Vol. 279, January 23, 1998, pp.

563-66

7 kommentarer til “Mejeriforeningen bekræfter kræftrisiko

  1. Viser samme forskning noget om hvorvidt denne risiko også omfatter økologisk mælk?

  2. Allan Korsgaard siger:

    Umiddelbart ja – da mængden af IGF-1 ikke er reduceret eller fjernet fordi produktet er økologisk.

  3. […] 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 […]

  4. Stig Lynard siger:

    Er mængden af. IGF-1 mindre i kærnemælk,end i øvrige mælkeprodukter ??

  5. Mariamor siger:

    Здравствуйте!
    На нашем форуме мне регулярно задают вопрос где продают оригинальныый стружкоотсос Консар.
    Скажу сразу, мое предприятие закупает стружкоотсос здесь
    система аспирация

Kommentér denne artikel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Komælk.dk - 2017

Web