Mælk kan give prostatakræft. Dette udsagn bekræftede Mejeriforeningens chefrådgiver Susan Rønholt Hansen for nylig.
Det skete i Grenaa 26. august 2009 under en debat, hvor Morten Mauritson fra Kernesund Familie også deltog. SRH bekræftede, at en rapport udarbejdet af Lars Ovesen har vist, at mælk kan være årsag til prostatakræft. Rapporten er endda betalt af Mejeriforeningen.
Det er egentlig flot, at Mejeriforeningen tager ansvar og åbent bekender, at mælkeprodukter kan være sundhedsskadelige. Det modsatte vil også være utroværdigt, da beviserne er for massive.
Kalken, men især væksthormonet IGF-1 i mejeriprodukter, giver problemer. Allerede i 1990 rapporterede forskere på Stanford University, at IGF-1 fremmer væksten af prostataceller (1). I 1995 påviste forskere ved National Institutes of Health, at IGF-1 spiller en central rolle i udviklingen af kræft i prostata (2).
I 1998 viste en rapport fra forskere på Harvard Medical School hvor stor forbindelsen mellem IGF-1 i blodet og risikoen for prostatakræft var. Man fandt ud af, at de mænd over 60 år, som havde de højeste niveauer af IGF-1, havde 800 pct. større sandsynlighed for at udvikle prostatakræft end mænd med et lavt niveau (3).
Måske det er på tide, at mælken mærkes med advarende tekster ligesom cigaretterne.
DEt er som at i klima øjemed er koen blevet den store syndebuk istedet for de flyrejser ingen syntes at ville give skylden for den største klima synder og nok også den største miljø tilsmudser…
miljø forurening sidder jo også i græsset hvor vi alle kører forbi i bil….
Og også mejeriernes forabejdning , renseprodukter af maskiner også vider kan være med til at skabe forurening af mælken….
Skal vi tale om miljo svineri og kræft risici skulle vi nok kigge i lang højere grad på benzin…
alle E stofferne i de mange produkter der er på danske køkkenborde … i det billede vil jeg selvfølgelig på egne vegne påstå at dette er en gang miljø og klima fis… sorry udtrykket.
lad dog koen være og lad os nyde den dejlige mælk…
Hej Stig
Det er et rigtig godt spørgsmål. Måske ødelægger syrningen nogle af hormonerne, men det er et område hvor det er svært at få oplysninger om, så jeg kan desværre ikke svare på spørgsmålet. Håber der er andre der kan.
Viser samme forskning noget om hvorvidt denne risiko også omfatter økologisk mælk?
DEt er som at i klima øjemed er koen blevet den store syndebuk istedet for de flyrejser ingen syntes at ville give skylden for den største klima synder og nok også den største miljø tilsmudser…
miljø forurening sidder jo også i græsset hvor vi alle kører forbi i bil….
Og også mejeriernes forabejdning , renseprodukter af maskiner også vider kan være med til at skabe forurening af mælken….
Skal vi tale om miljo svineri og kræft risici skulle vi nok kigge i lang højere grad på benzin…
alle E stofferne i de mange produkter der er på danske køkkenborde … i det billede vil jeg selvfølgelig på egne vegne påstå at dette er en gang miljø og klima fis… sorry udtrykket.
lad dog koen være og lad os nyde den dejlige mælk…
Umiddelbart ja – da mængden af IGF-1 ikke er reduceret eller fjernet fordi produktet er økologisk.
[…] 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 […]
Er mængden af. IGF-1 mindre i kærnemælk,end i øvrige mælkeprodukter ??
Hej Stig
Det er et rigtig godt spørgsmål. Måske ødelægger syrningen nogle af hormonerne, men det er et område hvor det er svært at få oplysninger om, så jeg kan desværre ikke svare på spørgsmålet. Håber der er andre der kan.