30 mill. kr. til mælkeforskning

Intet billede

Udgivet den 14. juni 2015 15:39

Forfatter: Gert Karlson

Kategori: Nyheder

Kommentarer: 0

Forskning bør behandles med en vis form for objektivitet. Alligevel starter projektbeskrivelsen i mejeriindustriens nyeste satsning således ”Mælkeprodukter er vigtige næringsmidler for den danske befolkning, og vigtig for dansk eksport og økonomi.”

Det er en rigtig dårlig og uprofessionel indledning, som strider mod alle regler indenfor forskning. Titlen ”Helsefremmende effekter af mejeriprodukter” er ikke meget bedre. Så selvom resultatet først foreligger i slutningen af 2011, så kan komælk.dk allerede nu afsløre, at det endelige resultat vil vise, at mælken og dens bestanddele er sundhedsfremmende!

Karsten Kristiansen, KU-Life, Biologisk Institut, Københavns Universitet er projektleder. Hans budget er på godt 30 mill. kr. Hovedparten af disse midler kommer fra Programkomiteen for Fødevarer og Sundhed (FøSu), der hører under Forsknings- og Innovationsstyrelsen, som igen er en del af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Det er altså primært de danske skatteborgere, og i mindre grad Mejeriforeningen (Mælkeafgiftsfonden), som betaler for forskning hvor resultatet nærmest er fastlagt på forhånd. Se mere på Mejeriforeningens hjemmeside om projektet.

Kommentér denne artikel

© Komælk.dk - 2024

Web