Camilla Hoppe har flere interesser

Fødevareinstituttet under DTU offentliggjorde i 2010 rapporten (Vidensgrundlag for rådgivning om mælk, mælkeprodukter og ost i Danmark, 2010) hvor ekspert i børneernæring, Camilla Hoppe konkluderer, at det er sundt at drikke mælk, bortset fra, at mejeriprodukter formodentlig øger risikoen for prostatakræft hos voksne. Alligevel har Fødevarestyrelsen (FVST) udsendt en nyhedsmail om, at det stadig er sundt at indtage mejeriprodukter. DTU, FVST og Sundhedsstyrelsen arbejder da også tæt med mælkeindustrien, hvilket Camilla Hoppe fra DTU er et godt eksempel på. Hun har for nogle år siden lavet et forsøg med 8-årige drenge, der i en uge enten skulle drikke 2 liter mælk eller spise 300 gram kød om dagen. “Vi målte drengenes IGF-1- og insulinkoncentration i blodet før og efter den uge, og vi så, at hos de drenge, der havde fået det ekstra proteintilskud i form af mælk, steg IGF-1 (væksthormon) meget, og deres faste-insulin steg til over det dobbelte”, udtalte Camilla Hoppe dengang. Forsøget var endda støttet af mælkeindustrien. Et højt faste-insulin kan være et tegn på begyndende type-2 diabetes, hvilket Camilla hoppe også beskrev i forsøget. I den nye rapport konkluderer hun, at mælk forebygger type-2 diabetes. Camilla Hoppe, hvis levebrød blandt andet består af forskningsmidler fra mælkebranchen og ansættelse i DTU, har altså først bevist at mælk fremmer type-2 diabetes, for derefter at konkludere, at mælk forebygger denne lidelse.

I en nyere undersøgelse hvor 60 drenge på otte år indgår, har forskerne analyseret, hvilke dele af mælken, der har indflydelse på vækstfaktorer i blodet. I to grupper har drengene i en uge fået henholdsvis valle og kasein i mængder, der svarer til halvanden liter mælk om dagen. Da ugen var omme kunne man måle en stigning i vækstfaktorerne i blodet hos begge grupper, fortæller adjunkt Camilla Hoppe fra Institut på Human Ernæring på KVL. Det overraskede os, at kaseinet og vallen har indflydelse på hver sin vækstfaktor, siger hun. Se hele artiklen Børn bliver høje af mælk fra Mejeriforeningen.

Camilla Hoppe leverer altså også beviser på, at der er en sammenhæng mellem indtagelse af mælk, og dele af mælk, og et højt niveau af væksthormoner i blodet.

© Komælk.dk - 2024

Web