Komælk forårsager multipel sklerose

Af John McDougall. Oversat af Leif Varmark

Undersøgelsen “Antistof-krydsreaktion mellem myelin oligodendrocyte glykoprotein og mælkeproteinet butyrophilin i dissemineret sklerose” ved Johannes Guggenmos, trykt i 1. januar 2004-udgaven af Journal of Immunology har fundet beviser for, at multipel sklerose er forårsaget af indtagelse af komælk – hvilket udvirker angreb fra immunsystemet gennem en proces, der kaldes “molecular mimicry” – molekylær efterligning.

Du har måske hørt, at multipel sklerose (MS) er en autoimmun sygdom eller “en sygdom, hvor kroppen angriber sig selv” – og i dette tilfælde er det nervesystemet, der bliver angrebet. Molekylær efterligning er en naturlig reaktion i immunsystemet rettet mod fremmede proteiner, men ved MS bliver reaktionen ved en fejl også rettet mod kroppens eget væv. Mekanismen er følgende: ko-mælksproteiner trænger ind i blodbanen gennem tarmvæggen, og immunsystemet producerer antistoffer mod dette fremmede stof. På grund af strukturlighed mellem de fremmede komælksproteiner og de proteiner, der udgør nervesystemets væv, angriber og ødelægger disse antistoffer dele af den menneskelige hjerne (myelin). Den deraf følgende skade forårsager tab af syn, hørelse, følesans og styrke. Inden for 10 år efter diagnosen sidder halvdelen af ofrene for MS bundet til en kørestol, er sengeliggende eller er døde – med mindre de er så heldige, at de får ændret deres kost. Med en sund kost er risikoen for at få det værre i løbet af de næste 35 år mindre end 5%.

Se kilde
Resume af originalundersøgelsen her
Læs også John McDougalls interview med Dr. Roy Swank om MS her

Se og hør John McDougalls videoforelæsning om MS: Diet and Multiple Sclerosis

© Komælk.dk - 2017

Web