Du er her: Forside Mælk mangler sundt indhold
af Leif Varmark
Ofte hører man eksempelvis at »Komælk er en kraftigt koncentreret kilde til en lang række næringsstoffer. Den er rig på blandt andet kalk, B2-vitamin (riboflavin), fedt og proteiner.« Men det kan man ikke bruge til noget. Det er ikke nogen sundheds- og ernæringsmæssig fordel, at en fødevare er rig på fedt og proteiner, og med vitaminer og mineraler står det sløjt til i mælk sammenlignet med plantemad. Og der er naturligvis ingen af de sygdomsbekæmpende phytokemikalier eller sunde kostfibre i mælk. (Bemærk, at det er komælk, det drejer sig om, og andre former for animalsk mælk har lignende ulemper. Kvindemælk er derimod supersundt indtil 2-4års-alderen.)
Her er et lille uddrag omkring de problemstillinger, der er ved sammensætningen af komælk (www.foodcomp.dk):
Sorry. No data so far.
© Komælk.dk - 2024