Mælkefri is på vej

Intet billede

Udgivet den 14. juni 2015 16:16

Forfatter: Gert Karlson

Kategori: Nyheder

Kommentarer: 2

Premier Is vil arbejde for at få flere mælkefri is på markedet.

Det kan være et mareridt at finde en mælkefri is når man står foran fryseren med pind-is. Selv sodavands-is som Kæmpe Læske fra Premier-is, og Kung Fu fra Frisko er ikke mælkefrie. Men det er måske snart slut, da produktudvikler Peter Kofoed, Premier Is overfor komælk.dk har tilkendegivet, at firmaet vil arbejde mod flere mælkefri is. Det er især stabilisator/emulgatorblandindingerne, der er problemet. Selv om det kun er små mængder, så mener komælk.dk ikke, at det kan være rigtigt, at både sodavand-is og sorbet-is skal indeholde mælk.

– Selvfølgelig skal der arbejdes med stabilisator/emulgatorblandinger uden mælkeprotein. Jeg vil straks sende opgaven til Palsgaard ingredients og Danisco Dupont, som er de to største producenter på markedet i verden, udtaler Peter Kofoed til komælk.dk, og fortsætter – Her på virksomheden har vi den holdning at vi kun anvender naturligt forekommende råvarer, farver og smage. Vi lader de andre om at anvende kemi.

Om eksempelvis Hjem-is og Paradis Is har løst problemet med kemi, skal være usagt, men de har meget is uden mælk. Det gælder også deres sorbet-is.

Imens vi venter på hvad der sker på Premier Is, så kan vi der elsker en dejlig mælkefri “flødeis” glæde os når vi er i Sverige, da man her kan købe den skønneste jordbæris helt uden mælk. Og så er den endda lavet af havre. Se den her:http://www.oatly.se/produkter/<wbr></wbr>oatly-jordgubbspinne

Kommentér denne artikel

© Komælk.dk - 2024

Web